"Все стабільно, ніяких проблем": Путін пояснив свої слова про довготривалий характер "спецоперації" і заговорив про переговори

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "спеціальна військова операція" в Україні, якою він прикриває жорстоку війну в Україні, йде як треба. Глава Кремля також видав, що для завершення війни доведеться домовлятися, передають Патріоти України.

Він виступив перед журналістами на полях саміту Євразійського економічного союзу у Бішкеку (Киргизстан). "Тривалий характер – це про процес врегулювання. СВО йде як треба, там все стабільно у нас, ніяких там питань і проблем сьогодні немає у нас", – стверджував він.

Путін також сказав, що всім учасникам процесу врегулювання доведеться погодитись з тим, що відбувається "на землі ". Про ганебну втечу окупаційних військ з Харківщини та Херсонщини, які раніше сталися "на землі", він згадувати не став.

Про ракетну атаку на РФ

Далі лідер РФ почав хвалитися "протиповітряною обороною" та ракетами. "У США є теорія превентивного удару. Вони розробляють системи удару, що обеззброює – це удар сучасними високотехнологічними засобами по пунктах ухвалення рішень. У нас тепер є крилаті ракети і вони більш сучасні", – озвучив Путін.

Він також розповів про "дуже серйозно систему попередження про ракетний напад на РФ"."Вона отримує сигнал про ракетний напад, з нашого боку в повітрі опиняться сотні наших ракет, зупинити їх неможливо. Але це все-таки у відповідь. Це означає, що падіння головних частин ракет противника на територію РФ неминуче. Вони все одно впадуть. Правда від противника нічого не залишиться, тому що перехопити сотні ракет неможливо. І ось це стримуючий фактор. Серйозний стримуючий фактор", – сказав Путін, не пояснивши, чому так заметушився через "ракетний удар по Росії".

Про переговори та образу на Меркель

Глава РФ заявив, що доведеться домовлятися, однак порушив питання про довіру, прокоментувавши також слова колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель про те, що Мінські угоди були "спробою дати Україні час стати сильнішою".

"Чесно кажучи, це було для мене абсолютно несподіваним, це розчаровує. Я, відверто кажучи, не очікував почути це від колишньої федеральної канцлерки, тому що я завжди виходив з того, що керівництво ФРН поводиться з нами щиро. Так, воно, звичайно, стояло на боці України, підтримувало її, але мені все-таки здавалося, що керівництво ФРН завжди щиро прагнуло врегулювати принципи, про які ми домовилися", – поскаржився Путін.

"Те, що зараз прозвучало, говорить тільки про те, що ми всі правильно зробили з точки зору початку СВО. Тому що виявляється всі ці Мінські угоди ніхто не збирався виконувати. Сенс був тільки в тому, щоб накачати Україну зброєю і підготувати її до бойових дій" , – образився він.

Глава РФ додав, що збирався раніше розпочинати "операцію" в Україні, але розраховував домовитися в рамках "Мінська-2".

Про мобілізацію та проблеми "СВО"

Президент РФ запевнив, що потреби у другій хвилі мобілізації нібито немає. Путін сказав журналістам, що "вірити не можна нікому, тільки йому", і запевнив, що найгостріші проблеми із постачанням усім необхідним армії вирішено.

"Ми працюємо з міністерством оборони регулярно, практично щодня обговорюємо з ними ці питання. Хоча мене запевняють у тому, що вони стають все меншими і меншими за обсягом, перестають бути такими гострими, як на початку цього процесу, пов'язаного з мобілізацією", – заявив Путін.

"Проблеми цілком далеко ще не вирішені, але це питання часу, найгостріші, я думаю, вже закриті. Якийсь час потрібно на те, щоб розкручувати відповідні галузі виробництва", – запевнив він.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...