"Все впирається в час, гроші і людей": Генерал описав, яким буде звільнення Херсона та області

Звільняти Херсонську область від окупантів, ймовірно, почнуть з правого берега Дніпра, а лівобережну частину деокупують з боку Запоріжжя. Таку думку висловив "РБК-Україна" екс-заступник секретаря РНБО, генерал Сергій Кривонос, передають Патріоти України.

Він нагадав, що регіон розділений Дніпром навпіл, більша частина області - лівобережна. "Тому питання про швидке звільнення всієї Херсонщини поки не стоїть. Щоб подолати Дніпро в районі Херсона або на інших ділянках, а там ще також є Каховське водосховище - це кілометри водної перешкоди й це не буде швидко", - сказав він.

За словами Кривоноса, спочатку стоїть питання про звільнення правобережної частини області. "Так, у нас є спроба звільнити Херсон. Побачимо, як воно буде. Не будемо поспішати й говорити, що це буде завтра або післязавтра. Це буде тоді, коли ми зможемо це зробити", - повідомив Кривонос, додавши, що "лівий берег" звільнятимуть після деокупації всієї Запорізької області.

"Тому плани у нас глобальні. Але, знову ж таки, все впирається в час, гроші і людей. Крок за кроком ми йдемо до нашої перемоги. Або нас знищить Росія, або ми знищимо її на нашій території і відкинемо від наших кордонів. Бо якщо Росія програє війну Україні, вона ще залишиться як держава. Якщо ми програємо війну Росії, то ми перестанемо існувати як держава і нація", - резюмував генерал.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...