Все втонуло? Командувач Тихоокеанського флоту пішов у відставку після оголошення раптової перевірки: ЗМІ дізналися подробиці

Адмірал Сергій Авакянц пішов із посади командувача Тихоокеанського флоту (ТОФ) Росії. Трапилося це всього через тиждень після того, як міноборони заявило про раптову перевірку боєздатності оперативно-стратегічного об'єднання у складі східного військового округу, передають Патріоти України.

Про звільнення військового діяча повідомила газета "Комерсант", посилаючись на повноважного представника глави РФ у Далекосхідному федеральному окрузі Юрія Трутнєва. За його словами, Авакянця нібито призначать головою штабу, який займається центрами військово-спортивної підготовки та патріотичного виховання.

"Закінчується підготовчий період, протягом якого ми створили централізовану структуру, яка здійснюватиме методичний супровід діяльності регіональних центрів і координацію їхньої роботи. Цю центральну структуру, по суті, штаб із виконання завдання, поставленого президентом, очолить адмірал Авакянц, який донедавна командував Тихоокеанським флотом", – пояснив росіянин.

РосЗМІ пише, що у пресслужбі флоту журналістам оперативно не надали коментаря щодо відставки 65-річного воєначальника, родом із Єревана (Вірменія).

З відкритих джерел відомо, що Авакянц командував ТОФ із 2012 року. 2014-го йому було присвоєно військове звання адмірала. У різні часи російський військовий отримував всілякі нагороди за "морські послуги", "службу батьківщині", зокрема ще в складі радянських ЗС.

Примітно, що повідомлення про звільнення Авакянця пролунали після того, як 14 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив про приведення ТОФ у повну бойову готовність у межах його "раптової перевірки".

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...