Польські військові під час польоту загубили над Біловезькою пущею детонатор від ракети

Польські військові під час польоту загубили над Біловезькою пущею детонатор від ракети

Польські військові під час патрульного польоту біля кордону з Білоруссю загубили детонатор від ракети, яка була закріплена на гелікоптері, передають Патріоти України.

У Загальному командуванні видів збройних сил Польщі повідомили, що військові розшукують загублений детонатор від ракети.

"У вівторок після завершення вильоту з’ясувалося, що на одному з гелікоптерів, що здійснює патрулювання у прикордонній зоні, відсутній детонатор в одній з ракет. Політ виконувався уздовж кордону, не над зонами забудови. Оскільки пошук ще не дав результатів, інформуємо, що детонатор має вбудований захист і не становить загрози для довкілля. Але якщо ви знайдете його – будь ласка, позначте місце та сповістіть найближчий військовий підрозділ або поліцію", – повідомили у командуванні, додавши, що пошуки продовжуються.

Там зазначили також, що такі випадки періодично трапляються і вже бували в Афганістані. За інформацією RMF24, гелікоптери вилетіли з аеропорту у Кривлянах під Білостоком та звідти рушили до кордону з Білоруссю. Детонатор скоріш за все випав над Біловезькою пущею, це металевий конус довжиною 11 см. У даному випадку ракета була закліплена на гелікоптер Мі-24.

Нагадаємо, після провокації Мінська 1 серпня, коли два білоруських гелікоптери залетіли вглиб території Польщі, Варшава почала перекидання до кордону з Білоруссю додаткових сил та ударних гелікоптерів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...