Все заради "кінця епохи бідності": Податки для українців треба підвищити. Головний податківець Зеленського озвучив неоригінальну ідею

"Слузі" не завадило б вивчити досвід Франції, коли за президенства соціаліста Олланда повтікав майже весь бомонд через тимчасовий податок на статки. В глобальному світі середній клас делементарно змінює реєстрацію для оподаткування. Олігархам ще простіше.

Глава Державної податкової служби України Олексій Любченко запропонував підвищити оподаткування пасивних доходів фізичних осіб. Зазначається, що левова частка доходів найбільш багатих домогосподарств забезпечується за рахунок пасивних доходів, зокрема завдяки тому, що вони володіють корпоративними правами та грошовими коштами через інвестиційні фонди, що зі свого боку знижує ефективну ставку податку для таких фізосіб, повідомляють Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

"Це створює можливості для оптимізації оподаткування, зокрема з використанням інститутів спільного інвестування, а також порушує принцип справедливого оподаткування для всіх учасників фінансового сектору і фінансових інструментів. З урахуванням цього необхідно привести ставки податку на доходи фізичних осіб, отримані за рахунок дивідендів або операцій із цінними паперами (зокрема із сертифікатами інвестиційних фондів), до рівня стандартної ставки податку на доходи фізичних осіб", – сказав Любченко.

Також він додав, що цей крок дасть змогу відновити здорові пропорції оподаткування доходів і заощаджень фізичних осіб. А також може знизитися нерівність в оподаткуванні, внаслідок якої бідніші верстви населення платять більше податків (щодо свого рівня доходу), ніж багаті.


Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно