"Вселятиме страх у ворогів та впевненість у друзів": Туреччина будує свій "Пентагон", але більший, ніж у США (фото)

Туреччина вирішила збудувати свою власну, але збільшену, версію Пентагона на ділянці площею 23 тисячі квадратних метрів. Про це йдеться у повідомленні управління з комунікацій адміністрації президента Туреччини, передають Патріоти України.

Гігантський військовий комплекс вміщатиме 15 тисяч співробітників турецької армії та Міноборони й матиме вигляд зірки з півмісяцем. "Турецький Пентагон" зведуть у столиці Анкарі. Закінчити будівництво планують до 2023 року – з нагоди 100-річчя Турецької Республіки.

На презентації проекту "Півмісяць і зірка" президент країни Реджеп Таїп Ердоган заявив, що комплекс своїми розмірами "вселятиме страх у ворогів Туреччини й впевненість у друзів".

Він додав, що нинішні будівлі для співробітників оборони не забезпечують повністю потреби, зокрема, у кібербезпеці та кіберзахисті. "Півмісяць" – це заключна частина місії Ердогана з нарощування військової потуги Туреччини у спробі підвищити рейтинги напередодні виборів 2023 року.

Анкара зосередила увагу на місцевому виробництві зброї та військової техніки, розробляє БПЛА з корисним навантаженням, що у майбутньому повинні створити конкуренцію американським Reaper.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...