"Вселятиме страх у ворогів та впевненість у друзів": Туреччина будує свій "Пентагон", але більший, ніж у США (фото)

Туреччина вирішила збудувати свою власну, але збільшену, версію Пентагона на ділянці площею 23 тисячі квадратних метрів. Про це йдеться у повідомленні управління з комунікацій адміністрації президента Туреччини, передають Патріоти України.

Гігантський військовий комплекс вміщатиме 15 тисяч співробітників турецької армії та Міноборони й матиме вигляд зірки з півмісяцем. "Турецький Пентагон" зведуть у столиці Анкарі. Закінчити будівництво планують до 2023 року – з нагоди 100-річчя Турецької Республіки.

На презентації проекту "Півмісяць і зірка" президент країни Реджеп Таїп Ердоган заявив, що комплекс своїми розмірами "вселятиме страх у ворогів Туреччини й впевненість у друзів".

Він додав, що нинішні будівлі для співробітників оборони не забезпечують повністю потреби, зокрема, у кібербезпеці та кіберзахисті. "Півмісяць" – це заключна частина місії Ердогана з нарощування військової потуги Туреччини у спробі підвищити рейтинги напередодні виборів 2023 року.

Анкара зосередила увагу на місцевому виробництві зброї та військової техніки, розробляє БПЛА з корисним навантаженням, що у майбутньому повинні створити конкуренцію американським Reaper.

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...

Корнієнко назвав умови остаточного ухвалення законопроєкту про заборону РПЦ

середа, 17 квітень 2024, 23:52

Розгляд у другому читанні урядового законопроєкту № 8371, який передбачає заборону в Україні релігійних організацій, афілійованих із російською православною церквою (РПЦ), залежить від рішення погоджувальної ради голів фракцій і груп парламенту щодо йо...