"Всеправославне воїнство" Путіна "рівняє" артилерією Святогірську лавру, де за нього з Гундяєвим возносили молитви. Горить історичний Всіхсвятський скит

Це вже третій обстріл окупантами найвідомішої обителі Східної України за останній місяць

Російські окупанти обстріляли Святогірську лавру Московського патріархату на Донеччині. В результаті спалахнула дерев'яна будівля Всіхсвятського скиту. Фото церкви, що палає, опублікував офіцер 95-ї ДШБ Юрій Кочевенко.

"Прямо зараз палає дерев'яний Всіхсвятський скит Святогірської лаври Московського патріархату. Черговий злочин російських варварів, для яких немає нічого святого", – написав Кочевенко у Facebook.

В УПЦ МП підтвердили факт російської атаки на Всіхсвятський скит: "Внаслідок військових дій сталася масштабна пожежа на території Всіхсвятського скиту Свято-Успенської Святогірської Лаври. Полум'я повністю охопило головний храм обителі".

Всіхсвятський скит збудовано у 1912 році. Це один із найкращих зразків наслідування дерев'яного храмового зодчества.

За останній місяць Святогірська лавра кілька разів потрапляла під обстріл окупантів. 9 травня кількома ракетними ударами окупанти зруйнували Свято-Георгіївський скит Святогірської лаври.

30 травня атака росіян на лавру спричинила загибель трьох людей



Читайте нас у Telegram: перевірені факти, тільки важливе

В УПЦ МП підтвердили факт російської атаки на Всіхсвятський скит: "Внаслідок військових дій сталася масштабна пожежа на території Всіхсвятського скиту Свято-Успенської Святогірської Лаври. Полум'я повністю охопило головний храм обителі".

Золочівський замок з висоти польоту знятий на квадрокоптер Phantom 4

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...