Всередині "Слуги народу" зріє заколот, - політолог

Отримати у Раді "мільйони за голосування" у нардепів-"слуг" не вийшло...
Микола Давидюк. Фото: Гордон.

Невдоволення членів парламентської фракції "Слуга народу" вимогами свого керівництва й поставленими ним умовами роботи зростатиме дедалі більше та сильніше. Окрім того, протиріччя посилюватимуться за рахунок прагнення пропрезидентських депутатів-мажоритарників, користуючись доступом на влади, відшкодувати витрати на обрання до Верховної Ради. Таку думку керівник аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк висловив в ефірі програми "Студія Захід", передають Патріоти України.

"Хтось же їм по 200-300 тис. (на вибори - ред.) давав. Відповідно, комусь же вони ці 200-300 тис. винні сьогодні. Відповідно, не тільки Зеленський для них авторитет. Тому що сьогодні почалися розмови, що хтось "зливав" округ за півтора мільйони (доларів США - ред.). Перед цим були розмови, інсайдери казали, що хтось купував франшизу на округ за півмільйона доларів. А хтось купував франшизу, щоб "злити" когось за півмільйона доларів. І зараз кожен, хто на місцях цю суму виплачує, він хоче десь на цьому поживитися, повернути ці гроші, відповідно, з'являються скандали і конфлікти. Тільки одні вважають більшим авторитетом тих, хто у них куратори в Києві, інші ж вважають авторитетами тих, хто їхні куратори на місцях, і, власні, ці гроші сплачував", - пояснив він.

Разом з тим, отримати у Раді "мільйони за голосування", за словами Давидюка, у нардепів-"слуг" не вийшло. "Виявляється що тут максимальна сума від 5-ти до 15-ти (тис. дол. - ред.). І ще залежить від того, що ти їсиш і як ти вдягаєшся. Якщо тебе бачили в "Пузатій хаті", то 15-ть ти не отримаєш... Не всі ж знали ці умови і не думали, що ділити будуть ці конверти. Всі думали, що конверти однаково товсті. Виявляється, що ні, що великих сум немає, що для великих сум треба ще щось робити", - зазначив експерт.

"Вони хотіли Беверлі-Гіллз, вони хотілися кататися на кабріолетах і відпочивати закордоном. А тут, виявляється, треба працювати й придумали цей турбо-режим (прийняття законопроектів- ред.), постійно в напрузі. І ці збої почалися", - підсумував Давидюк.

Джерело: Еспресо.ТV

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...