"Всі, хто лишається в Росії є співучасниками злочину. Як усі німці були співучасниками звірств Гітлера", - Фурса

"Вже місяць пропоную всім знайомим ментальний експеримент. Якщо у вас є кнопка, натиском якої ви випаровуєте всіх власників російських паспортів, які проживають в Росії, чи натиснете ви чи ні. Більшість натискає. Є меншість. Яка каже, що там є невинні. І що якщо ми зробимо так, то станемо в один ряд із Путіним", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але Буча… Там не було Путіна особисто. Там були оці прості росіяни. Чи прості кадирівці. Глибинний нарід. Який і породив Путіна. Це не Путін наказуєме їм убивати, це вони раді зробити так, щоб на чолі їх країни стояв такий нелюдь. Путін породження Росії, а не Росія породження Путіна.
Те, що прийшло до нас по наказу Путіна - то варварське зло, середньовічна навала. Ми бачили, що відбувається, коли нема сил у суспільства чинити опір. Коли немає власної держави і власної армії. Тепер більше людей розуміє афганців, які тікали на шасі літаків з Кабула. Вони тікали від темряви.
Темряви, яку ми побачили на фото з Бучі. Темряви, яку несуть із собою «прості росіяни» куди б вони не приходили. Таліби і росіяни відображають різні сторони тієі самої темряви. Не людської. Зомбі з минулого. Яке намагається затягнути тебе у свою могилу. Яке виступає проти простої людської гідності. Проти тих самих цінностей, які звикли називати європейськими іза які воюють і гинуть українці.
І так, в Росії може є люди, які б не робили такі звірства. Які б не вбивали і не катували людей у Бучі, не бомбили б Маріупіль, не відправляли ракети на українські міста. Хтось бо це призводить до санкцій і порушує їх особистий комфорт. А хтось тому що дійсно проти звірств.
Але такі люди залишаються в Росії. Вони лишаються там. І беруть на себе колективну відповідальність. Бо нема сьогодні морального вибору лишатися в Росії. Є купа пояснень креативного класу, чому вони не можуть поїхати. Чому їм це не зручно. Але то лише компроміс із совістю. На якій вони йдуть. Є окремі люди, які виходять на протест. Потім сидять у в’язниці. А потім знов живуть у Росії. Бо поїхати не зручно. Не комфортно.
Не зручно…коли когось катують у підвалі. Не зручно….коли когось гвалтують у власному домі. Не зручно… коли когось вбивають просто заради забавки….
Кожен росіянин винен. На кожному, хто лишається в Росії є кров і сльози українців. Всі, хто лишається в Росії є співучасниками злочину. Як усі німці були співучасниками звірств Гітлера. І це навіть не про податки, бо вага кожного росіянина мізерна і режим живиться ресурсами, а не людським потенціалом. Це про співучасть, про моральний компроміс із злочинами, які кояться і від його імені. Вони готові миритися із цим".

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...