"Всі кораблі йдуть на Одесу": Стрєлков заговорив про можливу пастку для флоту РФ

Підрозділи Збройних сил України могли приготувати пастку для Чорноморського флоту РФ, чиї кораблі висунулися у бік Одеси. Таку думку озвучив колишній ватажок проросійських бойовиків ДНР Ігор Стрєлков-Гіркін, передають Патріоти України.

Зокрема, експолковник ФСБ вирішив прокоментувати неперевірену інформацію про те, що Чорноморський флот країни-агресора нібито у повному складі вийшов із портів та попрямував у бік Одеси.

За даними Telegram-каналу "Йди та дивись", російські кораблі з повним боєкомплектом йдуть у напрямку обласного центру для "остаточного знищення залишків українського флоту".

"Згідно з радіоефіром, ЗСУ привели берегові сили в бойову готовність. На даний момент підтверджено 14 ракетних ударів в Одеській області, знищення складів та логістичних хабів в Очакові, Одесі та Білгороді-Дністровському", — продовжили в Telegram-каналі і пов'язали вихід у бік портового міста з тим, що українські військовослужбовці знищили бурові "вишки Бойка".

Стрєлков-Гіркін, коментуючи публікацію, припустив, що російське військове командування припускається помилки, намагаючись помститися за ліквідовані об'єкти в Чорному морі. За словами експолковника ФСБ, Україна цілеспрямовано провокує країну-агресора на таку реакцію.

До того ж, Стрєлков припустив, що українська армія могла приготувати пастку для Чорноморського флоту РФ у районі Одеси.

"Флот йде в район, де на нього нетерпляче чекають... Втім, цілком імовірно, що йдеться про термінову необхідність відстояти острів Зміїний, про швидку атаку на який писали останні дві-три доби. Але і в цьому випадку — противник явно чекає і провокує", — продовжив колишній ватажок проросійських бойовиків і висловив сподівання, що помиляється у своєму прогнозі щодо пастки для ЧМФ РФ.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...