Всі телеканали медіагрупи "Україна" перейдуть під контроль людей Зеленського: Ахметов заявив про вихід з медіабізнесу

Щоб не підпасти під закон про олігархів, бізнесмен де-факто подарував розробникам цього скандального документу активи у $1,5 млрд. Тепер єдиним "неолігархом" зі своїми медіа серед найбільших бізнесменів країни схоже залишиться пан Коломойський.

Бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що його інвестиційна компанія SCM виходить з медійного бізнесу. Про це йдеться у заяві бізнесмена, оприлюдненій у понеділок, 11 липня, передають Патріоти України.

Власник SCM назвав таке рішення "вимушеним". За його словами, цього тижня Медіагрупа Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних та супутникових телевізійних ліцензій каналів та від ліцензій друкованих медіа в Україні. Також буде припинено діяльність онлайн-медіа.

Ахметов пов'язав це рішення з набранням чинності закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігархів)".
"Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово говорив, що не був, не є і не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, і російська військова агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах ", - зазначив він.
Ахметов наголосив, що з 2000 року інвестував понад $1,5 млрд у свій медіахолдинг, тому йому дуже важко приймати рішення про вихід з медійного бізнесу.

Для українського суспільства (в умовах блокуванням РНБО 'Прямого', '5 каналу' та 'Еспресо') така ситуація загрожує тим, що від всіх цифрових мовників вони почнуть споживати 'єдину правильну інформаційну позицію' щодо політичного режиму в країні, як Росія з початку 2000-х.

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...