Всі вже відомі поіменно, будуть трястися до кінця життя: У Мелітополі порахували колаборантів. Федоров назвав цифру

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі та районі нині нараховується близько 700 колаборантів.

Співпрацювати з ворогом добровільно погодились деякі податківці, вчителі тощо. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, багато зрадників допомагали окупантам проводити псевдореферендум.

"Це ті люди, хто почав захоплювати школи і навчати дітей, і ті, хто пішли до фейкової податкової, пенсійного фонду і так далі. Ці 700 людей перевірені, по них є факти колаборації. Йдуть кримінальні провадження і будуть вручатись підозри", – сказав Федоров.

Водночас серед представників місцевої влади знайшлося не більше 10 колаборантів.

Федоров також розповів, що деякі зрадники уже відповідають за свої слочини. Так, у результаті вибуху 3 квітня один із колаборантів втратив руку й ногу.

"У колаборантів паніка наростає, тому що останні два тижні надто пекельні для рашистів. І це зрозуміло, тому що 3 квітня один із колаборантів не впорався з технічною безпекою своєї автівки й залишився без руки, без ноги й в цілому такий недієздатний", – розповів Федоров.

А в чаті селища Приазовське колаборанти вже скаржаться, що росіяни залишать Мелітополь, як Херсон, а їм доведеться відповідати перед українським правосуддям.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...