Всіх у розхід: Росія в умовах дефіциту "мобиків" відправляє на війну охоронців держпідприємств, - WSJ

В умовах дефіциту бажаючих загинути на війні в Україні охоронні фірми, створені найбільшими державними корпораціями Росії, відправляють співробітників на лінію фронту, щоб довести лояльність Кремлю, передають Патріоти України.

Як повідомляє The Wall Street Journal, глава РФ Володимир Путін, схоже, не хоче починати нову великомасштабну мобілізацію після призову минулої осені. Натомість Кремль частково передав набір персоналу приватному сектору та компаніям, які залежать від постійних державних контрактів.

В останні місяці держкомпанії, такі як "Газпром" створили приватні охоронні підрозділи для цієї мети, а існуючі компанії, контрольовані колишніми офіцерами російської армії, набрали нових членів. За словами солдатів, аналітиків і колишніх російських чиновників, в останні місяці більшість з них відправили чоловіків на війну в Україні, часто в якості допоміжних сил під командуванням Міністерства оборони.

Відзначається, що ці компанії частково наслідують ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, однак вони менш чисельні, ніж "Вагнер" - всього кілька тисяч новобранців.

У той же час, зазначає WSJ, згідно Пригожину, публічним оголошенням про вакансії і колишнім російським чиновникам, компанії, підтримувані корпораціями, платять значно вищу заробітну плату, ніж добровольчі батальйони, пов'язані з "Вагнером" або Міністерством оборони. Деякі з них також краще навчені. Аналітики та новобранці кажуть, що війська часто підпорядковуються Міністерству оборони, на відміну від бійців Вагнера, які діють переважно самостійно.

WSJ повідомляє, що у лютому російський уряд видав постанову, що дозволяє "Газпрому", найбільшій російській енергетичній компанії, створити власну охоронну фірму, один з компонентів якої тепер називається "Потік". Два підрозділи, що виросли з охоронної фірми "Газпрому", потім були передані в пряме підпорядкування Міноборони Росії.

Через кілька тижнів після урядової постанови про створення приватних охоронних компаній "Газпрому" його новобранці розповіли в соцмережах, що вони воюють на лінії фронту в Україні, зокрема, в Бахмуті.

WSJ зазначає, що хоча приватні військові компанії технічно незаконні в Росії, однак охоронні компанії отримали неофіційне благословення Кремля діяти в інтересах війни РФ в Україні.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...