"Всім буде хана": Фельгенгауер назвав умову великої війни Росії з НАТО

За оцінками російського військового експерта Павла Фельгенгауера, для підготовки прямого зіткнення армії Росії з силами НАТО буде потрібно не менше 30 днів, передають Патріоти України.

"Поки що великої концентрації сил і засобів проти Росії на Заході немає. Сили треба нарощувати", – сказав він, коментуючи публікацію в китайському ЗМІ про те, що нібито в разі збройного конфлікту з Заходом РФ зазнає поразки за три години.

"Літаки є і у нас, і у них. Їх можна перекидати швидше. Але в будь-якому випадку треба підтягувати сили і засоби з глибини Європи і Америки. Це потребуватиме більше 30 днів. Російські навчання показали, що підтягування і розгортання вони можуть зробити швидше, але це також вимагає часу. Так що про 3 години взагалі не йдеться", – підкреслив експерт.
"Поки що ніяких ракет в Європі не розгорнуто, тим більше ядерних. Американці припускають, що якісь ракети побудують до 2025 року, але вони будуть неядерні", – додав він.

Експерт нагадав про те, що останнім часом країни НАТО почали приділяти більше уваги своїй обороноздатності. Зокрема, в Альянсі розроблений план "Чотири по 30" - "за 30 днів підтягнути до фронту батальйони, 30 бойових кораблів, 30 ескадрилій та авіацію". Влітку поточного року в Латвії пройдуть десантні навчання.

"Після Криму уздовж кордонів на Заході розгорнули кілька рот. Зараз там є 4 тактичних батальйонних групи. Одна в Польщі і по одній в кожній з прибалтійських республік. Ну і, звичайно, є місцеві збройні сили цих держав", – розповів експерт.

"Отже, все по-різному і все набагато складніше, ніж те, як про це говорять китайці. Але якщо будь-який конфлікт перейде ядерний поріг, то, звичайно, всім буде хана", – резюмував Фельгенгауер. Нагадаємо, китайські військові аналітики заявили про те, що в разі збройного конфлікту з Заходом Росія зазнає поразки за три години.

Джерело: Обозреватель

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...