Всім буде краще, крім держави-агресора: Ударні безпілотники Bayraktar розпочнуть випускати в Україні, - посол Туреччини

Україна та Туреччина ведуть переговори щодо створення в Україні виробничих потужностей та виробництва безпілотників Bayraktar. Про це повідомив посол України у Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю "Радіо Свобода", зазначають Патріоти України.

За словами дипломата, йдеться про повномасштабне виробництво безпілотних апаратів "із нуля" - їх зможуть будувати для потреб Збройних сил України, а також для постачання на ринки третіх країн.

"Байрактари" зацікавили зараз багато країн і вже є попередні контракти з деякими європейськими державами. Киргизстан, наприклад, так само закуповує їх. І виробничі потужності в Туреччині, мені здається, досить заповнені. Тому додаткові виробничі потужності повного циклу також і в інтересах турецької сторони, щоб освоювати нові ринки і спільно проводити як випробування, так і пізніше, можливо, навчання деяких іноземних колег, аби володіти цією технологією і спільно формувати оборонну сферу", - каже Боднар.

Крім того, посол зазначив, що Туреччина вже має спільне з Україною підприємство, орієнтоване на виробництво безпілотників Bayraktar Akinci.

"Ми маємо взаємодоповнення і на основі стратегічного інтересу, і на основі взаємної технологічної сумісності, ми будуємо наші відносини. Це один із таких хайтек-драйверів, який має свої конкретні результати та виміри", - сказав Боднар.

Анкарі вигідно, щоб ударні безпілотники турецької розробки, що віднедавно беруть участь у бойових діях на Донбасі, позиціанувались якомога далі від держави походження і якомога більше українськими

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...