Всім вже "залив сала за шкіру": МЗС Польщі після крайньої заяви Орбана запропонувало Угорщині вийти з ЄС і НАТО, де її начебто "так не люблять"

Заступник міністра закордонних справ Польщі Теофіл Бартошевський після направлених проти Польщі висловлювань угорського прем'єра Віктора Орбана висловив сумнів у необхідності членства Угорщини в ЄС і НАТО, передають Патріоти України з посиланням на агентство РАР.

Заступник голови МЗС Польщі підкреслив, що, на відміну від Орбана, його країна після повномасштабного вторгнення в Україну не веде бізнесу з Росією, "тому що це була атака як на Польщу, так і на США, на Європейський Союз і на НАТО".

Бартошевський підкреслив, що промову Орбана дуже негативно вже прокоментувало посольство США в Будапешті.

Пряма мова: "Я не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їм так не подобаються і які нібито погано до них ставляться. Чому б йому (Орбану. – ред.) не створити союз із Путіним і з деякими авторитарними державами такого типу?

Це за принципом, що якщо ти не хочеш бути членом якогось клубу, ти завжди можеш вийти. Це, безумовно, антиєвропейська, антиукраїнська, антипольська політика (Угорщини. – ред.) на цей час".

Бартошевський нагадав, що Угорщина також блокує два мільярди злотих (467 мільйонів євро) з Європейського фонду миру, призначених Польщі від ЄС на відшкодування за військову техніку, яку отримала Україна.

Нагадажмо, напередодні під час програмного виступу в межах "літнього університету Тушваньош" у румунському курортному містечку Беїле-Тушнад прем'єр-міністр Угорщини заявив, що поляки "ведуть найбільш лицемірну і ханжеську політику в усій Європі", бо нібито "безсоромно ведуть бізнес" із Росією.

Відносини між Варшавою та Будапештом стали прохолоднішими після російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року через розбіжності у ставленні до цього вторгнення. Однак досі Орбан не дозволяв собі настільки відвертої критики на адресу Польщі.

Всім вже "залив сала за шкіру": МЗС Польщі після крайньої заяви Орбана запропонувало Угорщині вийти з ЄС і НАТО, де її начебто "так не люблять"

неділя, 28 липень 2024, 19:00

Заступник голови МЗС Польщі підкреслив, що, на відміну від Орбана, його країна після повномасштабного вторгнення в Україну не веде бізнесу з Росією, "тому що це була атака як на Польщу, так і на США, на Європейський Союз і на НАТО". . Бартошевський пі...

Кінець 25-річчю режиму антинародного соціалізму? У Венесуелі сильно захитався трон піл Мадуро

неділя, 28 липень 2024, 18:45

28 липня у Венесуелі проходять президентські вибори. Вони можуть покінчити з 25-річним соціалістичним правлінням, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian. . Опитування виборців показали, що чинний президент Ніколас Мадуро може програти...