"Всьо за планом" провалилось: Наступ ЗСУ в Курській області змусив росіян зацікавитися війною, - WP

Українська операція в Курській області стала шокуючим ударом по кремлівському режиму, оскільки підриває саму сутність побудованої у РФ імперіалістичної ідеології. Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

У матеріалі зазначається, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну було проявом «неоімперіалістичного реваншизму», в межах якого Росія заперечувала суверенітет і власну ідентичність України. Навпаки, Україна розглядалася як частина «великої Росії», якій варто повернутися в рідне лоно.

«Ці помилки були розвіяні наполегливим опором України та сплеском українського націоналізму, який супроводжував її воєнні зусилля. І тепер, замість відновлення зниклої російської імперії, Путін спостерігає, як стають усе очевиднішими вразливі місця його власної країни», – пише автор статті.

Окрім виконання суто військових завдань, українська операція під Курськом досягла принаймні однієї психологічної мети: «прорватися крізь серпанок російського самовдоволення щодо війни – яка мала обмежений вплив на життя більшості звичайних росіян».

«З минулого тижня росіяни почали цікавитися в соцмережах та блогах, чи безпечна найближча до району бойових дій атомна станція, дивитися відео своїх молодих солдатів строкової служби, взятих у полон, і мирних жителів, позбавлених притулку, в мірі того, як Курська область зникає за активною лінією фронту», – написала Анна Немстова в журналі The Atlantic.

Академік Гарвардського університету Волтер Клеменс вважає, що незалежно від подальшого розвитку ситуації Україна вже продемонструвала «крихкість усієї системи Путіна» – не лише її розвідки та армії, але й життєздатності системи диктатури загалом.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...