"Всього 100 кілометрів": Генерал попередив про небезпечний напрямок вторгнення РФ

Начальник генштабу збройних сил РФ на нараді за підсумками 2019 заявив, що територія Білорусі може використовуватися як територія Росії, що не може не викликати занепокоєння.

Ігор Романенко. Фото: Главред.

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко заявив, що північний напрямок стає "найбільш небезпечним" для України з точки зору можливого великого вторгнення армії Російської Федерації, передають Патріоти України.

"Південний напрямок залишається небезпечним, але тепер посилюється північний. Тому що Путін дотиснув Лукашенка", – сказав він.

Генерал пояснив, що до таких висновків підштовхують останні рішення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора. "Начальник генштабу збройних сил РФ на нараді за підсумками 2019 заявив, що територія Білорусі може використовуватися як територія Росії з точки зору організації наступу", – сказав Романенко.

Таким чином, "північний напрямок стає для нас все більш небезпечним, особливо з урахуванням того, що від кордону Білорусі до Києва всього 100 кілометрів", – зауважив генерал. Він додав, що "південний напрямок до кінця не знімається з порядку денного", але "Кримський міст дещо зняв гостру необхідність організації сполучення Росії з анексованим півостровом і сухопутного коридору в Крим".

Джерело: Обозреватель

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...