"Всього в Росії є понад 30 великих нафтопереробних заводів": Експерт пояснив, скільки НПЗ треба знищити для колапсу

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що для настання глобальної кризи нафтопродуктів у Росії потрібно знищувати 3-4 російських НПЗ щомісяця. Таку думку він висловив в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Всього в Росії є понад 30 великих нафтопереробних заводів. Їх загальна потужність складає 330 млн тонн. З усіх цих НПЗ понад 70% знаходяться на європейській частині території Росії. Україна атакувала 13 НПЗ, 9 з них пошкоджені… Тобто, Україна "допомогла" РФ позбутись понад 14% всіх потужностей власних НПЗ", - пояснив Омельченко.

Експерт пояснив, що Росія випускає понад 45 млн тонн бензину, споживає 38 млн бензину, тому в країні вже відчувається певний дефіцит нафтопродуктів. Водночас із дизпаливом у них проблем не має, оскільки виробляється понад 80 млн тонн, а споживають 40 млн, зазначив експерт.

"Тому не треба мати ілюзій, що зараз РФ матиме кризу з паливом. Втім, щоб РФ дійшла до кризової точки неповернення, необхідно знищувати по 3-4 НПЗ щомісяця. Лише за таких умов в Росії настане глобальна криза з нафтопродуктів", - додав він.

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...