​Встановлено особи запроданців, що катували українців у донецькому концтаборі

Встановлено особи основних військових злочинців, що викрадали мешканців Донецька та піддавали їх тортурам у концтаборі «Ізоляція». Про це з посиланням на дані Bellingcat повідомляє колишній вʼязень терористів «ДНР», журналіст і письменник Станіслав Асєєв, зазначають Патріоти України.

За даними письменника, керували «Ізоляцією» наступні особи:

Кривонос Юрій Сергійович, 29.12.1978 р.н., позивний «Товстий». Паспорт громадянина РФ: Серія 6019 № 587195 Зайняв місце Палича (Куликівського Дениса) як куратора «Ізоляції».

Бутенко Володимир Володимирович, 17.05.1980 р.н., позивний «Бут». Паспорт громадянина РФ: Серія 6019 № 616516. Права рука Кривоноса, один з старших по зміні.

Єрьомічев Руслан Володимирович, 15.07.1979 р.н., позивний «Єрмак». Паспорт громадянина РФ: Серія 6019 № 627493. «Головний любитель молодих дівчаток на «Ізоляції», – пише про нього на своїй сторінці у Facebook Асєєв.

Асєєв підкреслює, що троє причетні до жорстоких тортур, побоїв, принижень людської гідності.

Однак тепер, маючи дані їхніх російських паспортів, пише журналіст, можна офіційно пред'являти претензії Російської Федерації за порушення законів і звичаїв ведення війни, «що, сподіваюся, буде ініційовано найближчим часом як на ТКГ, так і нашим МЗС».

«Я 28 місяців слухав, як ви б'єте жінок в сусідніх камерах, змушуєте співати пісні під тортури і затягували людей з електроопіки в камери, де вони і далі повинні «тримати стіну плачу». Вам всім було дуже смішно. Тепер посміємося ми», – написав Асєєв.

Станіслав Асєєв під псевдонімом Станіслав Васін працював журналістом в окупованому Донецьку. Був викрадений 11 травня 2017 року і утримувався проросійською терористичною організацією «ДНР» до 29 грудня 2019 року.

Асєєв є одним із найвідоміших в’язнів донецьких бойовиків. Методи жахливих катувань у в’язниці «Ізоляція», в яку російські гібридні сили перетворили колишній артцентр, він описав у книзі «Світлий шлях». А есеї про життя окупованого Донецька, за які, власне журналіст і був арештований, склали книгу «В ізоляції». Асєєв є автором роману «Мельхіоровий слон, або Людина, яка думала».

Нагадаємо, що книга есеїв «В ізоляції» колишнього політв'язня Станіслава Асєєва отримала Шевченківську премію-2021 з літератури.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...