Встановлено особу "вагнерівця", який командує штурмом Соледара - був засуджений за шахрайство з квартирою

У приватній військовій компанії "Вагнер" представили воєнного злочинця, який командує штурмом Соледара на Донеччині. Його ім'я не називалося, проте розслідувачі встановили, що це Антон Олегович Єлізаров, який раніше вже засвітився у Сирії та Лівії. Про це повідомляє Центр "Досьє" у Telegram. Там встановили, що Єлізарова було засуджено за шахрайство з квартирою, передають Патріоти України.

Командувач найманцями Євгена Пригожина народився 1981 року в Ростовській області, навчався в Ульянівському гвардійському суворовському військовому училищі, а потім закінчив Рязанське вище повітрянодесантне командне училище.

Окупант служив у 108-му полку 7-ї гвардії десантно-штурмової дивізії в Новоросійську – там він командував взводом і ротою. "Вагнерівець" також був командиром групи у 10-й окремій бригаді спецназу у Молькіно. "Під час служби брав участь у бойових діях на Північному Кавказі", – повідомляє "Досьє".

Проте вже у 2014 році успішна військова кар'єра Єлізарова почала руйнуватися після того, як його звинуватили у шахрайстві зі службовою квартирою. За те, що росіянин надав недостовірні документи під час її приватизації, його засудили до трьох років позбавлення волі умовно та виписали штраф у 100 тисяч рублів. Пізніше Єлізаров судився з міноборони РФ за цю квартиру, але безуспішно, у 2016 році його виселили.

Після цього щонайменше з 2016 року він числиться у ПВК "Вагнер". Позивний злочинця "Лотос", його номер М-0136. До України "вагнерівець" встиг повоювати у Сирії, де був у 2017 році поранений уламком у стегно. Також у 2018-2019 роках був інструктором у ЦАР, а у 2021 році командував штурмовим загоном у Лівії.

"У вересні 2022 року Єлізаров з'являвся разом із Пригожиним і губернатором Волгоградської області на похороні вагнерівця Олексія Нагіна. На відеозаписі на Єлізарові видно нагороди – зірка героя Росії та зірки героя невизнаних ДНР і ЛНР", – ідеться в повідомленні.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...