Встановлено рекорд? Коваленко розповів, скільки fpv-дронів і "Шахедів" запустили росіяни у вересні

Застосування російськими окупаційними військами Shahed-131/136 (Гербера), fpv-дронів і ББ «Ланцет» за два тижні вересня проаналізував Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

За два тижні вересня 2024 року російські окупанти застосували 555 дронів-камікадзе Shahed-131/136 (Гербера), з яких тільки 21 досяг мети, тобто, було збито 96% засобів ураження цього типу.

З початку місяця тримається досить високий показник застосування Shahed-131/136.

Нагадаю, що середньостатистичний показник застосувань Shahed-131/136 у російських окупаційних військ тривалий час зберігався в межах 350−400 дронів-камікадзе вже кілька місяців, до серпня. У серпні армія РФ, у другій половині місяця, напередодні Дня Незалежності України, наростила нальоти Shahed-131/136 (Гербера) і за підсумком встановила абсолютний рекорд за весь період повномасштабного вторгнення — 789.

Але, з іншого боку, слід розуміти, що серед цих нальотів присутні дрони Гербера, дешевші та покликані відволікати увагу ППО, а тому, в статистиці, присутні не тільки дрони-камікадзе, а й дрони-приманки. У якій пропорції? Поки що відповіді на це питання не маю.

Застосування російськими окупаційними військами fpv-дронів.

З початку місяця тримається доволі високий показник застосування Shahed-131/136

Протягом другого тижня вересня російські окупанти застосували понад 6 000 fpv-дронів або в середньому понад 400 на добу. Крім того, саме у вересні було встановлено абсолютний рекорд застосування fpv-дронів — понад 700 за добу. Не виключено, що у вересні може бути встановлено абсолютний рекорд застосування fpv-дронів за місяць — понад 12 тисяч.

Нагадаю, що в липні російські окупаційні війська встановили рекорд із застосування fpv-дронів — понад 11 000!

Баражуючий боєприпас «Ланцет» за два тижні вересня не продемонстрував рекордів і зберіг середній показник застосувань на добу в межах 10 одиниць і… навіть менше.

Висновки.

Два тижні вересня продемонстрували вкрай високу інтенсивність застосування Shahed-131/136, що натякає на черговий місячний рекорд. Але поки що висновки рано робити, попереду ще два тижні, які можуть кардинально відрізнятися за інтенсивністю застосування цих засобів ураження.

Протягом того ж періоду відзначилося зростання застосування fpv-дронів, що може бути зумовлено як розширенням зони застосування (Курська область), так і активізацією російських окупаційних військ у низці локацій зони бойових дій в Україні.

ББ «Ланцет» — застосування цих засобів ураження не зазнало істотних змін і зберігається в межах до 10 одиниць на добу, що свідчить про збереження стандартних показників до кінця місяця.

Велика небезпека: Є припущення, що ворог зробив переорієнтацію з крилатих ракет на балістичні, - Defense Express

середа, 18 вересень 2024, 16:59

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков припустив, що росіяни могли зробити переорієнтацію виробничих потужностей із крилатих ракет на балістичні. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Якщо ми г...

Встановлено рекорд? Коваленко розповів, скільки fpv-дронів і "Шахедів" запустили росіяни у вересні

середа, 18 вересень 2024, 16:24

Застосування російськими окупаційними військами Shahed-131/136 (Гербера), fpv-дронів і ББ «Ланцет» за два тижні вересня проаналізував Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За два тижні вересня 2024 року російські окупанти застосували 555 дро...