Вступ Фінляндії та Швеції до НАТО поставить Росію у складне положення на Балтійському морі, - генерал США

У США переконані, що вступ Фінляндії та Швеції до НАТО поставить Росію у складне воєнне положення на Балтійському морі, передають Патріоти України.

Очільник Комітету начальників штабів Збройних сил США, генерал Марк Міллі вважає, що в такому разі в Росії залишиться доступ лише до невеликої берегової лінії. Позиції РФ ослабнуть, а Альянс, навпаки, зміцниться в стратегічних акваторіях. Про це пише Reuters з посиланням на слова Міллі під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром і міністром оборони Швеції.

Зазначається, що приєднання Фінляндії та Швеції означатиме, що узбережжя Балтійського моря, за винятком коротких смуг навколо російських міст Калінінграда та Санкт-Петербурга, буде оточене членами НАТО.

"З російської точки зору, це буде дуже проблематично для них у військовому плані, але це буде дуже вигідно для НАТО", - підкреслив Міллі.

Очільник Комітету начальників штабів Збройних сил США наголосив, що Балтійське море стратегічно дуже важливе, адже це одне з найбільших морських шляхів світу.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...