Вступ України до ЄС через 20 років: У МЗС відреагували на обурливу заяву французького міністра

В українському МЗС відреагували на заяву міністр Європейських справ Франції Клемана Боне, який вважає, що вступ України до ЄС займе 20 років. У Києві закликали надати Україні статус країни-кандидата в Євросоюз, передають Патріоти України.

Кандидатство стане важливим сигналом для українців, – МЗС

Речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що військова агресія Росії проти України засвідчила необхідність переосмислення майбутнього Європи, повідомляє 24 канал. Підходи, якими донині керувалися європейські політики, не змогли убезпечити Європейський континент від нової агресії, – сказав він.

Ніколенко наголосив, що альтернативи членства України в ЄС не зроблять європейську спільноту сильнішою. "Розмови про альтернативи, які можуть замінити повноцінну інтеграцію України в ЄС – зміна форми, але не змісту. Цей шлях не зробить європейську спільноту сильнішою та більш процвітаючою", – зазначив речник МЗС.

Він заявив, що саме тому Київ наполягає на наданні Україні статусу кандидата в члени в ЄС вже в червні. Нині Україна – єдине місце в Європі, де люди захищають європейські цінності ціною власних життів. Кандидатство стане важливим сигналом для українців, що Європа цінує та поважає їхні зусилля, – сказав Ніколенко.

Він додав, що надання статусу кандидата в члени ЄС не означає негайного членства. "Це – процес, який потрібно пройти. І ми впевнені, що ми пройдемо цей шлях швидше, якщо Франція та інші впливові європейські країни продемонструють лідерство", – резюмував речник МЗС України.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...