Вступ України до ЄС: Коли європейські лідери почнуть обговорення рішення саміту

Посли 27 держав-членів ЄС у вівторок, 5 грудня, почнуть обговорення рішення саміту Євросоюзу щодо старту перемовин про членство України. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Дана зустріч є початком підготовки 27-ми країн до саміту лідерів Європейського Союзу, який відбудеться 14-15 грудня. Під час заходу лідери держав мають визначитися щодо перспектив інтеграції України, Молдови, Грузії та Боснії.

Водночас початковий проєкт рішення саміту ЄС, який обговорюватимуть посли, містить формулювання: "Європейська рада вирішує розпочати переговори про вступ із Україною та Молдовою".

Щодо Боснії та Герцеговини, то переговори про вступ почнуться, "щойно буде досягнутий необхідний рівень відповідності критеріям членства", а Грузія отримає статус кандидата, "якщо Тбілісі виконає невиконані умови".

Інформацію про формулювання щодо Києва, Кишинева й Тбілісі частково підтвердив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк. "В останньому проєкті висновків щодо розширення ЄС є рекомендації розпочати переговори про вступ із Україною та Молдовою, але в остаточного рішення ще немає", - зазначив він щодо України та Молдови.

Тим часом Єврокомісія прокоментувала заяву прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що на саміті ЄС в грудні 2023-го не повинні навіть розглядати питання початку переговорів з Україною про вступ до Євросоюзу.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...