Вступають у силу негайно: Міністерство фінансів США уточнило деталі "драконівських санкцій" щодо російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік"

Міністерство фінансів США уточнило деталі санкцій, передбачених оборонним бюджетом на 2020 рік щодо російських газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік», повідомляють Патріоти України з посиланням на російське ТАСС.
«Після підписання президентом 20 грудня 2019 року військового бюджету положення розділу 7503 (де перераховані санкції щодо газопроводів - прим.) вступають в силу негайно», - йдеться в поясненні Мінфіну.
Таким чином, будівництво газопроводів повинно бути зупинено відразу. У той же час відзначається, що допустимі винятки з вимог для безпеки трубопроводу або команди на борту судна, захисту людських життів або технічного обслуговування, щоб уникнути екологічного або іншого істотного збитку.
Раніше 21 грудня швейцарська компанія Allseas, яка займається укладанням «Північного потоку-2», призупинила роботи, прийнявши рішення дочекатися пояснень від Мінфіну США з приводу передбачених оборонним бюджетом санкцій. У той же день американський президент Дональд Трамп схвалив оборонний бюджет обсягом 738 мільярдів доларів на 2020 фінансовий рік.

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...