Встиг отримати 100 000 рублів від ворога: "Поліцейському" з Куп'янського району загрожує довічне ув'язнення

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно експравоохоронця з селища Шевченкове Куп'янського району, обвинувальний акт направили до суду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають Патріоти України.

За даними слідства, обвинувачений — колишній інспектор сектору реагування патрульної поліції Куп'янського районного відділу поліції. У травні 2022 року чоловік перейшов на бік російських окупантів. Спочатку його призначили "черговим відділку". Він приймав заяви та вивчав російське законодавство. За місяць окупанти дали чоловіку нову посаду — "виконуючого обов'язки старшого дільничного інспектора", згодом він обійняв посаду "старшого дільничого".

"За роботу на ворога встиг отримати 100 000 російських рублів, а далі довелося тікати до росії, адже Збройні сили України звільнили селище Шевченкове", — розповіли у Державному бюро розслідувань.

Чоловіка обвинувачують за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає довічне ув'язнення. Судитимуть обвинуваченого заочно у Ленінському районному суді Харкова.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...