Встиг повоювати проти України три дні: Пілот-"вагнерівець" розповів про бомбардування та бонуси за "результативність" (відео)

Служба безпеки України допитала пілота-"вагнерівця", збитого під світлодарськом Су-25. Найманець встиг повоювати в Україні три дні, а потім потрапив у полон. Відео допиту майора Андрія Федорчукова опублікувала СБУ, передають Патріоти України.

Окупант розповів, що здійснив перший виліт 14 червня, а 17-го опинився в полоні. Федорчуков виправдовується, що отримував накази тільки про "завдання ударів по опорних пунктах, скупчення сили і живої сили противника".

Слідчий: Ви розуміли, що будете вбивати й мирне населення?

Пілот: Ну, щодо мирного населення задач не було. Ми мали працювати винятково по візуальній видимості та по опорних пунктах.

Слідчий: Хто ж бомбить наші міста?

Пілот: В нас буде багато засобів для завдання ударів... Дійсно, я не отримував, напевно, достатньо інформації про те, що тут відбувається. З військовослужбовцями ЗСУ говорив, бачив багато фото, зроблених під час бойових дій і розумію, що гине багато мирного населення, дітей, жінок... Вважаю, що це неправильна війна, непотрібна. Я каюся, що брав участь. Якби це була війна між двома арміями - це одна ситуація. Але гине багато мирного населення - це того не варте.

За словами загарбника, щоденно він здійнював 1-2 бойових вильоти. Федорчуков додав, що на російських винищувачах вартістю понад 10 млн. доларів США літають також й інші найманці, а не кадрові льотчики ЗС РФ.

За бомбардування України найманець мав отримати від 200 тис. рублів на місяць. За "результативність" вильотів обіцяли додаткові бонуси.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...