Встигнемо до чергового ювілею Путіна: Посол Литви назвав термін, до котрого очікується вступ України до НАТО

Хворий 68-річний Путін має шанси побачити своїми очима до чого призвела його агресія проти "братньої" держави

Посол Литви Вальдемарас Сарапінас вважає, що в разі успішного втілення необхідних реформ в 2027 році Україна зможе подати заявку не тільки в Європейський Союз, але і в НАТО, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Укрінформ”.

“Я думаю, що це реалістичний сценарій. Хотілося б сказати те саме про членство України в НАТО. Я вважаю, що немає нічого неможливого. Я можу сказати точно: Я не знаю, може, за цей час вам вдасться це зробити, може швидше і ви, можливо, зможете стати не тільки нашим активним партнером, але і членом цього альянсу”, – заявив пан Сарапінас .

На думку посла, закріплення в Конституції України курсу на членство в Європейському Союзі і НАТО заклало основу для проведення необхідних реформ.

У свою чергу залучення України до Програми розширених можливостей НАТО відкриває доступ до формування взаємодії з арміями країн-членів Альянсу, а також проведення спільних військових навчань.

Посол підкреслив, що Литва надає практичну підтримку Україні в Брюсселі і Вашингтоні в її євроатлантичних прагненнях.

“Альянс бере до уваги всі питання, починаючи від загальнополітичної стабільності, економічного зростання, верховенства права, забезпечення свободи і прав людини і це гарантуватиме право на вступ. Цей процес набирає обертів, ми все це бачимо, тому моє побажання – щоб ви не зупинялися”, – пояснив дипломат.

"Ще раз дивимося на цю карту": Скабеєва заявила, що Мінськ теж під прицілом ракет ATACMS

вівторок, 30 квітень 2024, 9:58

На тлі повідомлень про передачу ЗСУ американських далекобійних ракет ATACMS росіяни почали лякати білорусів, що під загрозою удару тепер не тільки регіони РФ та низка окупованих нею українських територій, а й навіть Мінськ. Таку версію почала розганяти...

"Картина зовсім інша": Українські аналітики звинувачують владу в нереалістичних новинах з поля бою, - СNN

вівторок, 30 квітень 2024, 9:50

Аналітики вважають, що повідомлення про окремі інциденти можуть маскувати загальну картину на фронті, передають Патріоти України. Як пише CNN, російські війська досягли успіхів щонайменше в трьох точках на східному напрямку українського фронту. Тактич...