Всупереч заявам Росії. Лисичанськ не під повним контролем ЗС РФ: У Міноборони України зробили заяву

Радник міністра оборони України Юрій Сак заявив, що місто Лисичанськ зараз все ще не перебуває під повним контролем військ РФ. Таку заяву Сак зробив для журналістів ВВС, коментуючи недавні заяви Росії, що місто взяте ЗС РФ, передають Патріоти України.

За словами представника Міноборони України, ситуація в Лисичанську вже давно дуже напружена і місто зазнає постійних атак росіян.

Сак у своєму коментарі британському виданню повідомив, що іноді українські військові, щоб зберегти особовий склад, відступають із певних позицій, щоб потім повернути втрачене в майбутньому.

Також радник глави Міноборони вважає, що битву за Донбас ще не закінчено, навіть якщо росіянам вдасться окупувати всю Луганську область.

"Битва за Донбас ще не завершена, адже є ще й інші великі міста, зокрема в Донецькій області, які контролюють ЗСУ. Ці міста зазнають масованих ракетних та артилерійських обстрілів", — сказав Сак.

За словами представника Міноборони, Україна не втрачає надію та продовжує отримувати озброєння від союзників. Він вважає, що за деякий час цього озброєння буде достатньо, щоб звільнити захоплені території.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...