"Втеча" кораблів РФ від берегів Криму: У ВМС ЗСУ звернули увагу на важливі нюанси

Кораблі ЧФ РФ (Чорноморського флоту) розосереджують в різних портах, щоб убезпечити від влучань Сил оборони. Про це сказав речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Він зазначив, що росіяни зосереджують свої кораблі здебільшого, окрім Севастополя, в Новоросійську, де є велика база, і у Феодосії. "Є така версія, що буде відновлено базування їх (кораблів - ред.) в окупованій частині Грузії - в Абхазії. Але поки що ця інформація не підтверджена", - сказав Плетенчук.

За його словами, через розосередження кораблів ЧФ РФ в окупантів виникли проблеми "з причальним фронтом, тобто пірсів не вистачає, щоб ці одиниці розмістити". "Тому деякі з них, яких не так шкода, відправили назад в Севастополь - це катери "Серна" та кілька буксирів", - повідомив Плетенчук.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...