Втеча окупантів зі Зміїного може підірвати їхній контроль над ключовими судноплавними шляхами в акваторії, - NYT

Російські війська після втечі з українського острова Зміїний, на якому вони влаштували плацдарм із зенітними ракетними комплексами, можуть втратити контроль над найважливішими судноплавними шляхами. Про це йдеться у матеріалі The New York Times, передають Патріоти України.

Автори статті встигли проаналізувати новий провал російської армії, який у країні-агресорі всіляко намагаються приховати. "Виведення російських військ, яке відбулося всього через тиждень після того, як Кремль похвалився відбиттям української спроби повернути собі острів, стало ще одним прикладом того, як Москва знизила свої військові амбіції перед українським опором", – сказано в статті.

Повідомляється також, що коли російські солдати тікали зі Зміїного, кримське відділення Радіо "Вільна Європа" повідомило, що п'ять із семи російських підводних човнів Чорноморського флоту були спущені на воду з порту Севастополя.

Аналітики вказали на те, що острів-фортеця був мішенню для росіян із першого дня вторгнення і після затоплення крейсера "Москва" він набув ще більшого значення для обох країн.

Хоча Росія перекинула на острів потужні зенітно-ракетні комплекси для підтримки своїх сухопутних військ, під натиском ЗСУ окупанти втратили більшу частину техніки і поспішно евакуювалися. Враховуючи вразливість Зміїного, аналітики не готові сказати, чи піде зараз Україна на відновлення свого гарнізону на острові.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...