Втекли, як зайці: "Кадирівці" в Україні понесли серйозні втрати і 13 березня повернулися до Грозного

За час перебування в Україні чеченські військові армії РФ, так звані "кадирівці" понесли серйозні втрати і 13 березня повернулися до Грозного - їх вивели з Київської області у Білорусь і далі в Чечню. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на контррозвідку СБУ, передають Патріоти України.

"26 лютого на українську землю в районі гостомельського аеропорту при спробі десантної операції спробували зайти 450 "кадирівців" Не вийшло. Частина все ж змогла висадитися з одного з літаків і була обстріляна прямо на злітній смузі. Загальні втрати бійців Кадирова за період від 26 до 28 лютого склали декілька сотень бійців", – повідомили "Радіо Свобода" в контррозвідці СБУ.

Більше того, самого голови регіону РФ Чечні Рамзан Кадиров в Україні, попри його заявив, взагалі не було. Більше того, 27 лютого у мережу потрапило відео величезної колони "кадировців", у підписі якої вказувалося, що воно знято в місцевості, розташованій на північ від Києва. Майже тоді ж у соціальних мережах з'явився ролик, ймовірно, з Бучі. На записі місцевий житель демонструє знищену колону військової техніки та каже: "Це кадирівці". Того ж дня стало відомо про ліквідацію командира 141-го моторизованого полку Росгвардії Чечні генерала Магомеда Тушаєва. Це, за повідомленнями, підтвердив в взятий у полон боєць цього підрозділу.

У контррозвідці СБУ також повідомили, що 4 березня з Білорусі через Чорнобильську зону прибув зведений загін з військ національної гвардії Чеченської республіки, близько 1200 осіб. Свій табір "кадировці" облаштували в лісі під Бородянкою, але участі у боях вони не брали, лише знущалися над мирним населенням.

"Але безпосередньо в боях не брали участі, а займалися лише тим, що "кошмарили" місцеве населення в районі Бородянки, Бабинців, Катюжанки і аж до Лютежа. Паралельно знімаючи різні відео для соцмереж", - сказав співрозмовник СБУ виданню.

Раніше радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі ТСН зазначив, що до України ввійшов лише один полк чеченців і наразі усі вони "удобряють наш чорнозем".

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 25-й день (війна вже 8-й рік). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова наголошує, що російські окупанти вбивають щонайменше 5 наших дітей щодня. Станом на 20 березня від рук росіян загинули вже 115 дітей.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...