Втекли з автоматами та кулеметами з окупованої Луганщини: У Підмосков'ї затримали групу мобілізованих росіян

У Підмосков'ї затримали вісьмох мобілізованих росіян, які втекли зі зброєю із Луганської області. Про це пише Telegram-канал Baza, передають Патріоти України.

Мобілізовані віком від 20 до 44 років з'явилися у відділі поліції з автоматами та кулеметами, заявивши, що хочуть здати зброю. Зазначається, що майже всі, хто приїхав до відділку, були мобілізовані в Калінінградській області і після навчання направлені під тимчасово окупований Луганськ.

На місце було викликано слідчих. Ті відправили мобілізованих до однієї з військових частин Підмосков'я. Там вони чекатимуть на рішення слідчих.

Факти дезертирства серед військових РФ

Президент Росії Володимир Путін 7 грудня під час зустрічі з членами Ради з прав людини, заявив, що дезертирства серед російських військовослужбовців у зоні "спеціальної військової операції" немає, є лише окремі випадки.

Однак напередодні, 6 грудня, стало відомо, що група окупантів, серед яких завербовані зеки, вирішила втекти зі своїх позицій на Донеччині. Також з'явилася інформація, що дезертир, який втік з армії РФ, розстріляв у Ростовській області поліцейських з кулемета.

Влітку окупанти масово втікали від війни до Криму. В РФ пропагандистські ЗМІ видалили інтерв'ю окупанта, який розповів про хороші умови в українському полоні. Окупант заявив, що до нього було нормальне ставлення, та зазначив, що "Женевська конвенція працює".

Макрон зробив несподівану заяву про війну з Росією після зустрічі з Сі Цзіньпіном

понеділок, 6 травень 2024, 21:17

Президент Еммануель Макрон заявив, що Франція не воює з Росією. Про це він сказав на спільному брифінгу з главою Китаю Сі Цзіньпіном у Парижі, передають Патріоти України. Макрон наголосив, що Франції немає прагнень воювати з народом Росії. Також він до...

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...