"Втекти неможливо - свої пристрелять!": Російський окупант розповів про реалії в армії Путіна. Перехоплення

Завербованих на війну проти України ув'язнених кидають на саму передову, за спробу відступити з позицій їх розстрілюють щойно мобілізовані росіяни. Для самих же "новобранців" у якості загороджувальних загонів виступають регулярні війська РФ, передають Патріоти України.

Про це один з мобілізованих окупантів розповів своїй дружині у перехопленій Службою безпеки України розмові. Він також розповів, що знаходиться на фронті, хоча за документами його підрозділ "перебуває на навчаннях".

За словами мобілізованого росіянина, у військах країни-агресорки широко практикується використання "заградзагонів".

"У нас зеків привезли з в'язниці. Їх кудись завели вперед-вперед. А ми сидимо як загородзагон: якщо хто назад побіжить - "замочимо". У нас усе так влаштовано: тобто ми сидимо другі, стережемо перших, позаду нас ще лінія. Туди теж не повернешся. Тобто втекти нереально, свої пристрелять", – каже загарбник.

Він також скаржиться дружині, що "за документами" взагалі не повинен бути на війні – за планом його підрозділ нині перебуває на навчаннях.

"Хлопці телефонували в цей ваш комітет кінчений. Нас, каже, в Україні немає, уявляєш? Ми на навчанні", – обурюється загарбник. Для цього окупанта і таких, як він, у СБУ нагадали, що єдиний спосіб вижити для них - це здатися у полон українським воїнам.

"Якщо окупанти хочуть вціліти і зберегти своє життя, радимо їм єдино правильний спосіб – здатися у полон українським захисникам. Для них та їхніх родичів працює "гаряча лінія":+380665803498, +380931192984", – зазначили в СБУ.

Поки ворог намагається проломити українську оборону на Харківщині, Донеччині, Херсонщині: ЗСУ покращили тактичне положення під Лиманом

субота, 18 травень 2024, 17:59

З початку поточної доби на фронті відбулося вже 44 бойові зіткнення, найбільше – на Покровському, Краматорському і Курахівському напрямках. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні в суботу, 18 травня. На більшості напрямків російські загарбники продовж...

Дату вже намічено: Зеленський відповів на питання про перспективи нового українського контрнаступу. Зброї досить, поповнення мобілізують

субота, 18 травень 2024, 17:47

Журналісти допитуватись коли саме почнеться. Україна має перспективи для нового контрнаступу на фронті. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю для AFP, оприлюдненому у суботу, . "Є перспективи (для контрнаступу – ред.). Для цього треб...