Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України.

Експосадовець втік з України під час Революції Гідності та весь час жив у Литві за посвідкою. Андрій Кравець відомий як "завгосп" президента-втікача Віктора Януковича, у 2010 році працював головою Державного управління справами та забезпечував діяльність адміністрації Януковича, Верховної Ради та Кабміну. За час його роботи у відомстві Кравець та його дружина, Марина Пелих, брали участь у корупційних схемах та розкраданні бюджету України.

"За оцінкою ДДБ, Кравець і Пелих підтримували зв'язки з оточенням Януковича, працювали на його проросійський режим, тому мали бути лояльними щодо Росії та її агресивної зовнішньої політики, яка становить загрозу та нацбезпеку Литви. Російські служби можуть використовувати Кравця та Пелих у своїх цілях як лояльних та надійних осіб", - йдеться в повідомленні.

Так, з березня 2023 року Кравцю не продовжували посвідку на проживання. Сам соратник Януковича заявив, що оцінка литовського ДДБ побудована "виключно на припущеннях", і що він нібито підтримує Україну.

Чим відомий Андрій Кравець

50-річний уродженець Полтавщини Андрій Кравець був народним депутатом Верховної Ради з 2007 по 2010 рік від фракції Януковича "Партія регіонів". У 2010 році він очолив Державне управління справами та клопотався підприємствами родини експрезидента, за що українські ЗМІ назвали його "завгоспом Януковича".

Після втечі Януковича Кравець також втік з України. У 2014 році він переїхав до Литви, де жив майже 10 років за посвідкою про тимчасове проживання. За цей час колишній соратник Януковича встиг заснувати у Литві бізнес.

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...