Втік відразу, як запахло "смаженим": Соратник Медведчука орендував житло в Білорусі за 1,3 млн. гривень

Тарас Козак 24 лютого на літаку Embraer 650 з бортовим номером ОЕ-ITA, яким користується білоруський олігарх Микола Воробей, покинув територію України.

Нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Тарас Козак, якого разом з колегою по партії – кумом Путіна Віктором Медведчуком підозрюють у держзраді, 31 травня придбав у Білорусі валюту на суму 1340000 гривень, а також орендував житло за 1310000 гривень. Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на декларацію Козака.

За даними ЗМІ, Козак 24 лютого на літаку Embraer 650 з бортовим номером ОЕ-ITA, яким користується білоруський олігарх Микола Воробей, покинув територію України. Вороб'я, який потрапив під санкції ЄС, вважають наближеним до Олександра Лукашенка.

Справа Медведчука - Козака

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від "ОПЗЖ" Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді і в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний військовий підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за ст. 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни. Козак перебуває за межами України.
  • 13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками, хоча обвинувачення наполягало на застосуванні до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 млн 930 грн.
  • 20 травня Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання Козака.
  • 21 травня Київський апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...