Вторгнення РФ в Україну дало поштовх зміцненню НАТО: Путін зробив блок сильнішим, - WP

Війна, яку розпочав президент РФ Володимир Путін проти народу України, зміцнила НАТО. Вона знецінила минулі розбіжності організації та об'єднала усіх лідерів у спільній боротьбі проти держави-агресора, передають Патріоти України.

Про це пише оглядач видання Washington Post, старший науковий співробітник Ради з міжнародних відносин Макс Бут. На його думку, саме дії Путіна позитивно вплинули на розвиток та розширення НАТО.

"Неспровоковане вторгнення Росії в Україну дало Альянсу нове життя, зробивши його більш політично об’єднаним і грізним у військовому плані, ніж будь-коли після закінчення холодної війни", – пише науковець. Він вважає, що всі країни-члени організації розуміють, яку роль дляУкраїни відіграє їхня підтримка, тому погоджуються постачати зброю і надавати фінанси.

При цьому ще однією перемогою Бут називає приєднання Фінляндії та Швеції. "Прийняття їх до НАТО не є благодійністю. Вони самі по собі є грізними військовими силами, які можуть суттєво посприяти стримуванні подальшої російської агресії", – пояснює він.

При цьому він звертає увагу, що від початку Кремль виправдовував війну з Україною саме небажанням допустити розширення Альянсу. "Тепер кордон Росії з НАТО збільшиться втричі, з 316 до 952 миль . Путіну нема кого звинувачувати, крім самого себе", – констатує він.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...