Вторгнення в Україну як черговий блеф Кремля, щоб виторгувати що-небудь: Путін навряд готовий до нового "Афганістану", - литовський експерт про ризики Росії

Росія веде гібридну війну проти Заходу, використовуючи при цьому демонстрацію сили та шантаж – ці інструменти стали ключовими для Кремля. Від того, що РФ напихає Білорусь своїм озброєнням, існує загроза і для України, і для країн НАТО.

Про те, що може чекати на Росію у разі повномасштабного військового вторгнення в Україну, "Апострофу" розповів литовський експерт з міжнародних відносин та безпеки Марюс Лаурінавічюс, зазначають Патріоти України.

За словами Лаурінавічюса, найвигіднішим варіантом для Росії було б не зупинятися на Криму та Донбасі у 2014 році, а розпочинати повномасштабну війну проти України, адже наша країна на той момент не була готова до опору.

Однак у такому разі на Росію міг би очікувати т.зв. "афганський сценарій". Йдеться про величезну кількість загиблих, поранених та інвалідів війни, а також про більш жорсткі санкції проти РФ з боку Заходу, за якими була б криза в економіці та банкрутство держави.

В результаті Російська Федерація неминуче повторила би долю Радянського Союзу - війна в Афганістані 1979-1989 рр., "гонка озброєнь", соціально-економічний крах і політична нестабільність призвели СРСР до розпаду в 1991 році.

"Повномасштабна війна з Україною може призвести Росію до сценарію нового "Афганістану". Тому що зараз Росія, за всієї своєї військової сили, яку на Заході навіть применшують, навряд чи може за короткостроковий період перемогти у повномасштабній війні проти України. Це була б війна на тривалий час – і я не думаю, що тепершній російський режим готовий до цього",- зазначає Лаурінавічюс.


"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...