"Втрат було б менше": Українські пілоти розповіли про проблеми з гелікоптерами на фронті

Українські льотчики обладнують тимчасові точки поблизу лінії фронту, де ховають паливо та боєприпаси для гелікоптерів. Їм доводиться використовувати старі радянські моделі, щоби якось виконувати військові завдання. Про це пілот Сергій розповів журналістам CNN, передають Патріоти України.

Повідомляється, що попри те, що Росія вживала колосальних зусиль зі знищення повітряних сил України, ЗСУ ще використовують гелікоптери та літаки для ударів по противнику. Українські ВПС досі є пріоритетною метою російських ракет.

Інший льотчик Юрій у розмові з журналістами заявив, що якби в українських ВПС були б нові гелікоптери, вони б краще виконували бойові завдання.

"Ми краще підтримували б піхоту під час бою, і, звичайно, було б менше втрат. Тому що система захисту набагато краща у західних моделей гелікоптерів". — сказав він.

Видання пише, що Великобританія запропонувала поповнити вертолітний парк України кількома застарілими літаками Sea King, які були виведені з експлуатації. А Португалія надала 6 вертольотів Ка-32А11ВС російського виробництва, жоден з яких не придатний до польотів. Україні доведеться ремонтувати їх самотужки.

Проте, як пишуть журналісти, українські пілоти справляються. Заступник командира бригади Сікорського, ім'я якого не називається, сказав: "Ми завжди дивуємось тому, що ми тут. Але, що ж, ми є і не збираємося зупинятися".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...