"Втрата Україною 100 тис. військових": В ОП і ЗСУ прокоментували резонансну заяву голови Єврокомісії

В Офісі президента України та Збройних силах відреагували на резонансну заяву голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн про нібито втрату Україною 100 тисяч військових на фронті, передають Патріоти України.

В ОП наголосили, що точні цифри про втрати на фронті може озвучувати лише Головнокомандувач, міністр оборони або Верховний головнокомандувач України. Про це заявив прессекретар президента України Сергій Никифоров, пише Суспільне.

Водночас Никифоров наголосив, що такі дані Україна оприлюднить тоді, коли "буде слушний момент", адже це чутлива інформація.

У Збройних силах України також прокоментували ситуацію. Як зазначив керівник Управління зі зв’язків із громадськістю ЗСУ Богдан Сеник у коментарі УП, кількість втрат Генштаб поки що не може озвучувати. Він пояснив, що це службові дані і вони підпадають під гриф обмеження оприлюднення. Тому в ЗСУ не можуть підтвердити інформацію, яку озвучила Урсула фон дер Ляйєн.

У той же час Сеник зазначив, що ЗСУ підтримуватимуть дії керівника Єврокомісії, які допоможуть притягти окупантів до відповідальності за злочинну війну.

"Водночас, якщо те, що озвучила глава Єврокомісії, дозволить притягнути до відповідальності країну-агресора, ми можемо лише підтримувати дії, які сприятимуть законному покаранню для тих, хто влаштував геноцид українського народу. Потрібно робити все для того, аби на лавці підсудних опинилися всі відповідальні за втрати цивільних і військових громадян України", – наголосив керівник Управління зі зв’язків із громадськістю ЗСУ.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...