Втрати окупантів у грудні оновили кілька рекордів: Експерт вказав на важливий нюанс

У грудні сили оборони змогли встановити кілька рекордів по знищення військового потенціалу окупантів, передають Патріоти України.

Зокрема, як зазначив військовий експерт Олександр Коваленко, цілком очікуваним був рекордний показник знищення особового складу окупантів – у грудні 2023 року російські окупанти втратили 29 970 осіб, що є абсолютним рекордом втрат росіян за 22 місяці повномасштабної війни.

Крім того, оновлено рекорд втрат окупантів в автомобільній та спецтехніці. "Крім втрат особового складу, РОВ зазнали рекордні втрати в автомобільному транспорті - 931. Це обумовлено тим, що в зоні бойових дій російські війська все частіше використовують цивільний транспорт для виконання специфічних завдань, властивих більше для ББМ, що і призводить до таких показників втрат. Так само показовий рекорд спецтехніки - 140", - зазначає Коваленко.

Окремо він звернув увагу на кількість знищених танків – 419 одиниць, цей показник став другим за весь час повномасштабного вторгнення.

"Багато в чому це стало можливим завдяки танкорізу, який СОУ влаштували росіянам з 16 на 17 грудня, коли росіяни спробували піти на прорив на декількох ділянках фронту", - зазначив експерт.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...