Втрати окупантів зашкалюють: Експерт пояснив, хто не потрапляє до зведень Генштабу

Цифра втрат російських окупантів в Україні, яку оголошує Генштаб, максимально близька до реальності, заявив колишній радник міністра внутрішніх справ і Офісу президента, кандидат політичних наук і аналітик Віктор Андрусів, передають Патріоти України.

В інтерв'ю Главреду він пояснив, що у бійців ЗСУ попередньо є інформація про те, куди має бути завдано удару, тобто вони знають і бачать, куди б'ють, куди відправляють снаряди.

"А за фактом все це перевіряється перехопленнями, тому що російські військовослужбовці викликають евакуацію або доповідають своїм про втрати. У нас ведеться розвідка, яка все це слухає. Цифра - понад 50 тисяч - не є стовідсотково точною, але вона максимально наближена до реальності", - говорить експерт.

При цьому він уточнив, що ця цифра не завжди враховує загиблих з "ЛНР" і "ДНР", проте зазвичай їх гине більше, ніж фіксують ЗСУ.

"До бійців з "ЛДНР" російська армія ставиться вкрай зневажливо і не дуже хоче їх рахувати, адже часто цих людей використовують як розвідувальні групи, які просто відправляють вперед, щоб їх розстріляли, щоб, таким чином, виявити українську позицію, з якої вівся вогонь. Тому облік загиблих з "ЛДНР" не надто ретельно ведеться", - додав Андрусів.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...