Втрати окупантів зростуть катастрофічно: США можуть передати Україні касетні боєприпаси для досягнення паритету з російською артилерією, - CNN

У Сполучених Штатах Америки не відкидають можливості надання Україні касетних боєприпасів.

Українські чиновники вже неодноразово закликали адміністрацію президента Джо Байдена й Конгрес надати українським військовим цей вид снарядів, повідомляє CNN.

За даними видання, працівникам американської адміністрації нібито надходять такі прохання Києва вже кілька місяців. У Вашингтоні вважають такі постачання "крайнім заходом", необхідним лише в разі небезпечного виснаження українських запасів.

Серед головних перешкод отримання Україною касетних боєприпасів є обмеження на їх передавання за кордон, встановлені американським Конгресом.

За даними CNN, Байден може скасувати встановлені конгресменами бар'єри на експорт касетних боєприпасів, але у Білому домі дають зрозуміти, що найближчим часом це навряд чи станеться.

"Здатність України досягати успіху в нинішній і наступних фазах конфлікту жодним чином не залежить від отримання цих боєприпасів і з цим не пов'язана", – сказав телекомпанії неназваний співробітник Конгресу США.

Для України касетні боєприпаси можуть розв'язати проблему потреби в більшій кількості снарядів для артилерії та ракетних систем, які надали США та інші країни. А також стати способом скоротити кількісну перевагу Росії в артилерії, досягнувши паритету.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...