Втрати окупантів зростуть катастрофічно: США можуть передати Україні касетні боєприпаси для досягнення паритету з російською артилерією, - CNN

У Сполучених Штатах Америки не відкидають можливості надання Україні касетних боєприпасів.

Українські чиновники вже неодноразово закликали адміністрацію президента Джо Байдена й Конгрес надати українським військовим цей вид снарядів, повідомляє CNN.

За даними видання, працівникам американської адміністрації нібито надходять такі прохання Києва вже кілька місяців. У Вашингтоні вважають такі постачання "крайнім заходом", необхідним лише в разі небезпечного виснаження українських запасів.

Серед головних перешкод отримання Україною касетних боєприпасів є обмеження на їх передавання за кордон, встановлені американським Конгресом.

За даними CNN, Байден може скасувати встановлені конгресменами бар'єри на експорт касетних боєприпасів, але у Білому домі дають зрозуміти, що найближчим часом це навряд чи станеться.

"Здатність України досягати успіху в нинішній і наступних фазах конфлікту жодним чином не залежить від отримання цих боєприпасів і з цим не пов'язана", – сказав телекомпанії неназваний співробітник Конгресу США.

Для України касетні боєприпаси можуть розв'язати проблему потреби в більшій кількості снарядів для артилерії та ракетних систем, які надали США та інші країни. А також стати способом скоротити кількісну перевагу Росії в артилерії, досягнувши паритету.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...