Втрати РФ у війні проти України перевищили 44 тис. осіб: У Генштабі озвучили свіжі дані

За час повномасштабної війни в Україні армія Росії втратила понад 44 тисячі осіб. Також українські військовослужбовці знищили тисячі одиниць ворожої техніки. За добу 16 серпня захисники України "утилізували" близько 200 окупантів. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передають Патріоти України.

Протягом доби військовослужбовці ЗСУ знищили 6 російських танків та 10 бойових броньованих машин. Загальні втрати армії РФ сягнули 1886 танків та 4162 ББМ.

Також за час війни російські військові злочинці втратили 993 артилерійські системи, 263 одиниці реактивних систем залпового вогню та 136 засобів протиповітряної оборони.

Бійці Збройних сил України знищили 233 літаки, 196 гелікоптерів та 792 безпілотники оперативно-тактичного рівня. Серед втрат армії РФ 190 крилатих ракет, 15 кораблів та катерів, а також 3054 одиниці автомобільної техніки та автоцистерн. Окупанти втратили 93 одиниці спеціальної техніки. Найбільших втрат протягом 16 серпня противник зазнав на Харківському та Донецькому напрямках.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...