Втрати РФ у війні проти України викликали гнів родичів загиблих: вони втрачають довіру до влади, - The Guardian

Інформація про російські втрати у війні з Україною просочується у російське суспільство, обурюючи родичів загиблих військових. При цьому довіру до російської влади втрачають навіть учорашні прихильники вторгнення в Україну. Про це пише The Guardian, передають Патріоти України.

Видання наголошує, що всі спроби російської влади приховати інформацію про реальний стан справ на війні зазнають невдач і голос невдоволення звучить дедалі голосніше.

"З початку війни я дивлюся на свій уряд зовсім інакше. Є кілька дуже жорстких речей, які я хотіла б сказати про наше керівництво, але буде краще, якщо я цього не зроблю, тому що вони посадять мене за це", – цитує видання 39-річну Тетяну Єфременко, чий син Микита Єфременко був призовником на потопленому Україною ракетному крейсері "Москва". Вона досі шукає свого сина.

Не краща ситуація і на тимчасово-окупованих територіях Донбасу, де чоловіків призовного віку не випускають з "Л-ДНР" і змушують воювати проти Збройних сил України.

"Їх не пустили на територію Росії, а кинули під танки, озброївши лише пістолетами. Їх повністю знищили", – наводяться слова неназваної жінки з Луганщини.

А після очевидних доказів розгрому російських військ під Білогорівкою на Луганщині, де було знищено понад 400 окупантів і 80 одиниць бронетехніки, навіть деякі симпатики Кремля, схоже, втрачали віру в мудрість військового керівництва країни.

"Поки ми не дізнаємося ім'я "військового генія", який поставив батальйонну тактичну групу біля річки, і він не відповість за це публічно, доти в армії не буде змін. Як тут не згадати товариша Сталіна, який, незважаючи на важку військову ситуацію, не боявся приймати важкі кадрові рішення. Якщо цього не зробити, то ніяка мобілізація нас не врятує", – наводить The Guardian слова російського блогера і колишнього військового Владлена Татарського, який загалом підтримував війну.

Також згадується і російський польовий командир під час війни 2014 року Ігор Гіркін, відомий своїм критичним ставленням до російської влади.

"Я вже кілька разів говорив, що потрібно робити в нинішній ситуації. Ясно, що наші сили не в змозі завдати противнику навіть обмеженої поразки в наземних боях, і що ми повинні готуватися до затяжної, складної, повномасштабної війни", – цитує видання Гіркіна.

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...