Втрати РФ в Україні перевищують втрати США за 8 років війни в Іраку, армії Путіна бракує "добровольців", - Die Welt

За п'ять місяців повномасштабної війни в Україні Росія втратила солдатів більше, ніж США за вісім років війни в Іраку. Окупанти мають серйозні кадрові проблеми. Такі висновки зробили у матеріалі Die Welt, передають Патріоти України.

Так, зазначається, що Росія не знаходить достатньої кількості солдатів, готових піти воювати проти України, тому зростає кількість повідомлень про залякування, примус і вербування у в'язницях.

За даними британського Міністерства оборони, на війні загинуло 25 000 російських солдатів, американське ЦРУ обережніше оцінює цю цифру в 15 000 осіб. В обох сценаріях втрати лише за п'ять місяців у багато разів перевищують американські втрати за вісім років війни в Іраку (майже 4500 осіб). В Україні назвали цифру приблизно 41000 загиблих російських солдатів.

"З боку важко визначити точну кількість втрат Росії. Але за різними підказками можна побудувати відносно ясну картину: російська армія має значні кадрові проблеми", – прокоментував Андраш Рац, експерт із безпеки та аналітик з питань Росії у Німецькій раді з міжнародних відносин.

Він навів кілька аргументів: Росія використовує на війні Росгвардію, яка навчена для внутрішніх операцій та багато "вагнерівців", що є недешевим задоволенням. Також документально підтверджено, що РФ втратила багато техніки, а отже, і особовий склад разом із нею.

Рац особисто оцінив кількість убитих російських солдатів як мінімум у 20 000 осіб. Згідно з емпіричним правилом, на кожного вбитого солдата припадає троє поранених. У цьому сценарії з 80 000 солдатів майже половину розгорнутих на початку сил виведено з ладу.

Росія зараз відчайдушно намагається забезпечити нові сили у військах, формуючи добровольчі батальйони. Проте добровольців, схоже, не вистачає: за даними російських ЗМІ, чоловіків у Чеченській Республіці змушують ставати контрактниками.

Солдат уже насильно вербують і на окупованих теренах сходу України. "У цих людей мало підготовки, мало мотивації, немає належного обладнання. Насправді вони просто гарматне м'ясо", – зазначив Рац.

При цьому Кремль офіційно не говорить про втрати і не поспішає оголошувати мобілізацію, оскільки в цьому випадку росіяни нарешті зрозуміють, що війна набагато ближча, ніж їм здається. Він додав, що для Путіна це дуже дорога стратегія, адже страждають не лише призовники та їхні родини, а й репутація Росії.

Рац вказував на ще одну проблему російської армії – ротацію. Жоден солдат не може просто так воювати понад півроку. Крім загиблих, Росія має найближчим часом знайти заміну для виснажених.

Загальна мобілізація, звичайно, перевернула б усе з ніг на голову, але без неї на російську армію чекають важкі часи, прогнозує Рац. "Людям завжди здається, що регулярна російська армія нескінченна. Але це не так. Без загальної мобілізації, я думаю, вкрай сумнівно, що вони зможуть завоювати решту Донецької області", – резюмував він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...