Втрати Росії у війні сягають близько 200 000 військових, - Подоляк (відео)

Втрати Росії у війні сягають близько 200 000 військових, - Подоляк

Росія від початку повномасштабної війни втратила в Україні близько 200 000 своїх військових. Ця цифра включає вбитих, поранених тощо. Про це радник голови Офісу президента України заявив в ефірі програми "Воздух".

"За нашими даними, які дають Генштаб і ГУР МО, на сьогодні близько 90 000 загиблих з боку російської армії. Ця цифра безумовно округлена. Незворотні втрати, включаючи санітарні (поранені, ампутанти, тяжкі хвороби, полонені, зниклі безвісти) - це цифра близька до 200 000 незворотних втрат", - розповів Подоляк.

Що відомо про втрати РФ?

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, станом на сьогодні російська армія втратила у війні проти України з лютого вже близько 89 440 військових вбитими.

При цьому, за даними голови Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США, генерала Марк Міллі, Росія втратили вбитими та пораненими приблизно по 100 тисяч військових.

Такі ж цифри наводять у Міноборони Британії. Там також повідомили, що більшість досвідчених військових РФ вже мертві.

Додамо, президент України Володимир Зеленський нещодавно коментував втрати сторін він заявив, що втрати України у війні з РФ в 10 разів менші ніж російські.


Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....