Втрати росіян грандіозні: Розкрито деталі нового розгрому морпіхів РФ під Вугледаром

Під час наступу на Вугледарському напрямку усі підрозділи, які брали у ньому участь, загалом втратили до 60% своєї боєздатності, розповів військовий оглядач Олександр Коваленко. Він нагадав, що 155-та бригада російських морпіхів "вигрібає" на цій ділянці фронту не вперше. Такий же фінал чекав на них під час штурмів Вугледара у листопаді, передають Патріоти України.

"155-ка вигрібає не вперше. Вона вже брала участь у наступальній операції під Вугледаром у листопаді 2022 року. Тоді було сконцентровано 5 БТГ, щоб захопити Вугледар. Але усі вони втратили свою боєздатність біля Павлівки. Зараз було сконцентровано значно більшу кількість підрозділів, також використовувалися резервні мотострілецькі підрозділи – це десь 8-9 БТГ, була присутня дуже цікава військова кампанія "Патріот", але і цього ресурсу не вистачило для якогось успішного наступу", - зауважив Коваленко.

Російські війська вони втратили свою боєздатність настільки, що потребують на сьогодні виведення з зони бойових дій для відновлення, зазначив експерт. "Таких відновлень підрозділи потребують, коли мають втрати 30% і більше", - уточнив він.

Та справа в тім, що російські підрозділи вже базово мають недокомплектацію з особовим складом у межах 30%. "Отже, на сьогодні вважається втрата боєздатності – це більш ніж 60%. Тобто, усі підрозділи, які брали участь у цьому наступі (під Вугледаром – УНІАН), мають втрати більш як 60%", - відповів Коваленко.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...