Втрати в деяких підрозділах "вагнерівців" сягають 80%: У Міноборони розповіли про настрої в "другій армії світу"

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про настрої у лавах російських окупантів. Загарбників кидають у бій майже непідготовленими, через що війська РФ зазнають значних втрат.

Зокрема, у деяких загонах ПВК "Вагнер" та 2-го армійського корпусу армії Росії вони становлять до 80% особового складу. Про це Маляр написала у своєму Telegram-каналі.

Найбільше живої сили втрачають ті підрозділи, які командування РФ кидає на штурми позицій Сил оборони України. При цьому росіяни далеко не завжди евакуйовують своїх загиблих і поранених із поля бою.

"Внаслідок чого серед особового складу російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території України відмічається суттєве зниження рівня довіри до рішень командування щодо ведення бойових дій", – ідеться в повідомленні.

Військові "другої армії світу" починають розуміти, що їхні командири оцінюють обстановку на полі бою неадекватно. Свідченням цього є те, що командування військ РФ активно застосовує "загони смертників". Так називають підрозділи, які складаються з "мобіків", котрі пройшли недостатню підготовку, через що тепер щодня зазнають великих бойових і санітарних втрат.

"Зокрема, тільки один навчальний центр на території Ростовської області щотижнево відправляє близько 500 поспіхом навчених мобілізованих, більшість з яких проходять прискорений курс підготовки від 14 до 21 доби", – розповіла Маляр.

Потрапляючи у свої підрозділи, не всі мобілізовані хочуть бути гарматним мʼясом. Аби не йти у бій, не маючи достатньої підготовки, вони навмисно пошкоджують свою бойову техніку. Переважно ламають двигуни, після чого машини з повним боєкомплектом вирушають на ремонтні бази.

Загалом, за словами Маляр, на східних рубежах нашої країни триває наступ військ РФ, окупанти цілодобово здійснюють спроби штурмів. Українські військові не дають ворогу досягнути поставлених цілей та завдають загарбникам великих втрат.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...